Трима са задържани по време на спецакция. Мъжете са спипани с марихуана, екстази и амфетамин. Акцията е проведена в село Крумово и в Пловдив. Арестуваните са на 24,28 и 29 години. При проверка на улица „Хан Аспарух“ в село Крумово полицаи установили, че обитателят на жилище държи наркотични вещества.

При последвало претърсване в апартамента са намерени различни видове нисокорскови наркотици, старателно скрити в кутийка от шоколадово яйце, празна цигарена кутия и гриндер. Иззети са 3,450 гр. марихуана, екстази 0,903 гр и амфетамин с тегло 0,043 гр.  Задържан за 24 часа е 28- годишен  пловдивчанин.

Още две са бързите производства са образувани за притежание и разпространение на марихуана. При обход в района на улица „Княгиня Мария Луиза“ е проверен 24- годишен от село Нареченски бани. При последвал личен обиск от лицето са иззети три топчета марихуана с тегло 3,043 г. След постъпила оперативна информация, че друг 29- годишен пловдивчанин разпространява и държи в жилището си наркотични вещества, криминалисти предприели проверка в имот на бул. „Източен“, където са откири 3 плика с марихуана. Видно от изготвената експертна справка теглото и е 6,997 гр. И тримата мъже вече са привлечени като обвиняеми.