Мъж отнесе 2 бона глоба заради фалшив сигнал, подаден до МВР  за силна музика в село Маноле. Преди две седмици жителят на пловдивското село се обадил на спешен телефон 112, за да съобщи, че от ромската махала се носи неистов шум. Той разказал, че след 22:00 часа селото продължава да кънти от музика и викове.

Патрул на полицията се отзовал веднага на сигнала. Униформените обаче не заварили празнуващите и посетили дома на мъжа, подал сигнала. Служителите на МВР му съставили акт за фалшив сигнал, а след законовия период било издадено наказателното постановление. Жителят на Маноле бил глобен с 2000 лева.

Недоволен от санкцията, мъжът подал жалба до Районен съд. Той е изискал да му бъде отменено наказанието. В молбата си описал, че униформени въобще не са посетили ромската махала, както и че 30 минути след сигнала, музиката била спряна.

В крайна сметка в съдебно заседание магистратите решиха да отменят глобата на мъжа. Според съда не е доказано, дали сигналът е бил фалшив или не, тъй като не са били разпитани свидетели от селото и в частност в ромската махала.

Според магистратите актът и наказателното постановление са незаконни.

Свен, че жителят на Маноле отърва солената глоба, МВР бе осъдено да заплати 500 лева разноски по делото.