Жестоко убийство на възрастна пловдивчанка е разкрито след пет години от пловдивската полиция, съобщи директорът на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. На 4 октомври 2014 година в апартамента й на ул. "Трети март" бе открита удушена 84-годишната Виолета Георгиева. Версията е, че възрастната жена е убита с цел грабеж, тъй като цялата й къща е преровена, а дрехите са извадени от гардеробите и чекмеджетата. 

Пет години по-късно убийството е разкрито. Извършителят 36-годишен наркоман Михаил Чинов от квартал Кючук Париж. Мъжът е в ареста за кражба на строителни материали от обект в Кючук Париж. 

По случая е образувано досъдебно производство, а срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. 

Виолета Георгиева била  вдовица, живеела сама в апартамента си. Съпругът й починал преди десет години, бил треньор по тенис на маса. Дъщеря й също живее в града и възрастната жена почти всеки ден й ходела на гости.

При разследването се оказало, че Чинов е убил пенсионерката след като е позвънил на вратата, като очевидно е разчитал тя да не си е в къщи. Жената го е пуснала по неясна засега причина в дома си. Той я удушва , а след това взема парите й. Два дни по-късно той отново се връща на метопристъплението, където все още е трупа на Виолета и продължава да рови за пари и ценности. Впоследствие на тел. 112 е получено съобщение за изчезналата жена и тялото й е открито.