До вчера ходихме с маски, от днес - с каски! Това сподели пред журналисти фармацевтка, работеща в съседство с болница "Тримонциум". Двама от клиентите на аптеката напуснали обекта, а секунди по-късно се върнали с викове "Вън се стреля, крийте се!". Работещите в аптеката не са били преки очевидци на кървавия инцидент в болница "Тримонциум", за който вече разказахме, но се притесняват за безопасността на работното си място.

Според официалната информация до момента, 54-годишен мъж е нахлул в лечебното заведение, въоръжен с газов и пневматичен пистолет, нож, електрошок и палка. След като избухнала разправия между него и 58-годишната рецепционистка, мъжът я наръгал, като засега се знае със сигурност, че тя е ранена в областта на бедрото. Произвел и няколко изстрела. 

"Извършителят е неин съпруг. Явно са имали конфликт, разделени са от Коледа миналата година", коментира говорителят на Районна прокуратура - Пловдив Атанас Илиев. Очевидци подали сигнал на 112, а бързата намеса на униформените успяла да предотврати последваща ескалация на напрежението. 

"Колегите са успели да го неутрализират, като в момента няма никаква опасност за живота и здравето му. Успял да възпроизведе два изстрела срещу един от полицаите от близко разстояние. Леко ранен е с палка в областта на главата при опит да бъде неутрализиран. Незабавно му е оказана медицинска помощ", сподели ст. комисар Йордан Рогачев. По-рано днес мъжът бе откаран с линейка за допълнителни прегледи. Униформеният не е пострадал. 

По случая се води досъдебно произвоство за оправени закани за убийство и причинени телесни повреди по хулигански подбуди. Предвиденото от закона наказание за отправената закана е до 6 години лишаване от свобода. Тепърва ще се установява механизма на самото деяние, колко изстрела са произведени и какви телесни повреди са нанесени на потърпевшата. Заплахите с убийство към орган на реда също представляват престъпление, уточни Илиев. 

Това не е първа подобна проява на 54-годишния Бисер Х. През 2000-ата година той е станал клиент на Темида, отново по обвинение за хулиганство и закана за убийство. Впоследствие е реабилитиран. Дали потърпевша от деянието е била съпругата му, ще стане ясно на по-късен етап от разследването. 

Според първоначалната информация извършителят не е заявил в районното управление, че притежава газов пистолет. В миналото е работил като охранител в частна фирма, разкриха още разследващите.

В момента в болничното заведение текат огледи. Веднага след приключването им тя ще е достъпна за пациенти. Ще бъде осигурена и охрана за поне 24 часа, каза още ст. комисар Рогачев.

Втора линейка пристигна пред болница "Тримонциум", откара стрелецаБисер стрелял и по пристигналите на място полицаи