Втора линейка пристигна пред болница "Тримонциум", след като първата откара служителката, пострала при стрелбата в болничното заведение. Преди час в сградата нахлу 58- годишен пловдивчанин, който след като стреля с газов пистолет във въздуха, нападна съпругата си с нож и я рани. Жената бе откарана в Хирургиите на "Пещерско шосе", където й бе оказана медицинска помощ. 

"В момента се правят изследвания. Тя има рани на бедрото и главата, които са обработени. Видимо няма сериозни травми" , коментираха от УМБАЛ "Свети Георги". 

Втората линейка е била за нападателя, който бил в неадекватно състояние. Той също бе откаран на преглед, видя репортер на TrafficNews.

Наш екип се свърза с директора на болницата д-р Красимир Грудев за коментар. "Не съм присъствал на инцидента. Имало е инцидент между външен посетител и една една от служителките на регистратурата.  Тя е откарана в болница с  уплах и леки наранявания" заяви управителят. Грудев уточни , че болницата не разполага с жива охрана, на рецепцията  има паник бутон и видеонаблюдение. 

В основата на нападението е семеен скандал между двамата съпрузи, които от известно време не живеели заедно. 58-годишният Бисер Х. ще бъде задържан за 24 часа. 

„Стрелецът и пострадалата са разделени от декември миналата година. 58-годишният мъж влязъл в болницата с газов и пневматичен пистолет, като със себе си носел още палка и нож. За минути наши служители са се отзовали на сигнала. При появата им, мъжът произвел изстрели с газовото оръжие срещу един от униформените. Засега няма данни оръжието да е регистрирано. Стрелецът е ранен с палка в областта на главата при опит да бъде обезвреден”, съобщи директорът на ОД МВР – старши комисар Йордан Рогачев.

Той добави още, че пострадали служители на полицията няма. Бисер Х. и пострадалата са в болница, като тепърва ще се установяват нараняванията й.

Оказва се, че мъжът е бивш охранител.

Болницата ще бъде отворена за посетители веднага след приключване на огледите.

 

Стрелецът от болница "Тримонциум" наръгал с нож жена сиПострадалата е откарана в болница