Шофьорът, който прегази 75-годишна жена, която се канела да пресече на пешеходна пътека, е минал на червено. Това разказа пред TrafficNews.bg студент по медицина от Пловдив, който се притекъл на помощ след инцидента.

Колата с бясна скорост връхлетяла жената, която стояла на тротоара, след което се забила в светофара.

Инцидентът стана до бившия хотел на Ванко 1 на бул.”Цариградско шосе” в града. Блъсната пешеходка е издъхнала в линейката на път за хирургиите.

„До последно се борихме за живота й, но не успяхме да я спасим. Сега очакваме да предадем тялото на Съдена медицина”, разказа пред TrafficNews.bg дежурната лекарка, отзовала се с кола на Бърза помощ на сигнала.

Според очевидци автомобилът се движел много бързо, а в това време жената тръгнала да пресича на пешеходна пътека. Шофьорът на зеления автомобил обаче връхлетял жената.

Пешеходката е била изхвърлена на няколко метра, а колата е излязла от пътя и съборила светофара.

„Докато минавах през кръстовището на „Цариградско шосе”, видях качената кола на тротоара, тогава видях и жената и спрях. От инцидента вече бе минало някакво време, но никой не се бе обадил на 112”, заяви пред TrafficNews.bg студентът по медицина, който е подал сигнала на спешния телефон.

Той обясни, че веднага щом видял жената, й измерил пулса. Въпреки, че е бил под стрес, мъжът успял да улови признаци на живот, но имало кръвоизливи от устата и носа, което говорило за сериозни вътрешни хематоми.

Линейката и полицията дошла за по-малко от 5 минути и взели блъснатата пешеходка.

„Казах на шофьора да легне, тъй като го болеше кръста и след този удар може да е имал сериозни наранявания. Беше в съзнание и постоянно питаше как е жената”, обясни момчето.

„Не беше пил. Полицията каза, че пробата му е отрицателна” обясни още той.
Полицията продължава огледа на място, а движението се извършва само в едната лента на булеварда.

ВИДЕО от инцидента - вижте тук:

Всичко за инцидента - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg