Арестуваха шестима шофьори, седнали пияни зад волана в Пловдивско в неделния ден.  В ареста са задържани двама пловдивчани – на 36 и 43 години.  Проверките на водачите са извършени малко след 22 часа на 10 август. 36-годишен мъж, управлявал „Опел мерива“ бил спрян на улица „Славееви гори“ в Пловдив , а техническото средство отчело употреба на  алкохол -1,92 промила. Оказало се, че той има и предишни криминални прояви.

Бързо производство за шофиране след употреба на 1,66 промила е започнато срещу 43-годишен. Мъжът е шофирал в нетрезво състояние  лек автомобил Фолксваген.  
За срок до 24 часа в ареста е задържан 19- годишен младеж от Пловдив, който шофирал под въздействие на упойващи вещества.  В хода на проверка е установено, че момчето е употребило кокаин, а при претърсване от БМВ -то му е иззет още 1 гр. от същия наркотик.  Започнато е бързо производство за престъпление. 

Униформени от Асеновград са задържали за престъпления на пътя трима  местни жители. При полицейска проверка на кръстовището на улица „Атанас Мишев“ и „Росица“ служителите на реда установили, че неправоспособен  водач управлява автомобил чужда собственост. 35-годишният мъж зад волана бил без свидетелство за управление  на МПС, поради изтърпяване на  едногодишно наказание, наложено по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо производство.

Около 22,30ч. на 10 август на път ІІ-86 полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил „Дачия“, чужда собственост, а по надлежния ред било установено, че 45-годишен водач шофира превозно средство чужда собственост, в нетрезво състояние. Отчетената алкохолна  концентрация е 1,2 промила.  Още един 22- годишен млад мъж, управлявал чужд автомобил е задържан да шофира с 1,90 промила.  Проверката е извършена в късните часове на 10 август, а водачът на лек автомобил Мерцедес бил спрян на бул. „Стоян Джансъзов“ в Асеновград.   
Бързо производство за престъпление    е започнато срещу  друг 35- годишен мъж от село Йоаким Груево. При проверка на улица „Антим I“ в населеното място униформени от Стамболийски установили, че водачът, управлява лек автомобил "Мерцедес“ чужда собственост и шофира след употреба на алкохол. Полевият тест отчел, 1,61 промила.