Общински съветник от Стамболийски отказва да изплати обезщетения на двама души, забъркани от него в секс скандал, след като бива осъден на две инстанции с влезли в сила окончателни присъди. За това сигнализираха до TrafficNews.bg потърпевшите от случилото се - председателят на Общински съвет Стоян Богданов и бившата общинска служителка Веселина Петрова. Припомняме, че скандалът започна на първата сесия на градските старейшини за 2018-а година. Тогава Мавродиев отправил въпроси към председателя на местния парламент, свързани със сексуален тормоз над Петрова. Тя била напуснала работа в края на 2017-а година, като според Мавродиев причината била именно упражненото насилие.

И Богданов, и Петрова отрекоха твърденията на съветника, като главният старейшина обясни пред медиите, че атаките са провокирани от лични интереси. Впоследствие двамата заведоха дело срещу Мавродиев за клевета, като поискаха от съда да им бъдат присъдени обезщетения за претърпени неимуществени вреди. Районен съд - Пловдив отсъди в тяхна полза, а присъдата бе потвърдена и от Окръжен съд, след като Мавродиев обжалва първоинстанционното решение. По думите на двамата потърпевши обаче Мавродиев и до ден днешен не е изплатил дължимото. 

"Осъдих го след доста дълго ходене по съдилищата, тъй като подсъдимият често се разболяваше и отсъстваше от заседанията. Магистратите определиха глоба, като в момента ми дължи около 5 000 лв., с лихвите. Изненада ме изказването му през последните дни, когато каза, че е бизнесмен и има собственост от 10 000 дка. земя и недвижима собственост от над милион евро", заяви пред камерата ни Стоян Богданов. Той допълни, че сумата, която очаква да му бъде изплатена от Мавродиев, ще отиде за благотворителност. 

"Мавродиев направи редица хватки, за да избегне това плащане. Докато течеше делото, той прехвърли всичката собственост на съпругата си, пенсионира се по болест. Така съдия изпълнителят няма какво да му вземе", обясни Богданов. 

Веселина Петрова пък твърди, че е получила само 100 лв., от дължимите 2 500 лв. Освен тях, съветникът трябвало да възстанови и разходите и за адвокат. 

"Вече има и натрупани лихви. След като твърди, че е толкова заможен, да вземе да си изплати дълга към мен", прикани Петрова. Според нея прокуратурата трябва да се самосезира и да провери имотното му състояние, за да изпълни той задълженията си. 

Наш репортер потърси за коментар и Атанас Мавродиев, който нито потвърди, нито отрече казаното от Богданов и Петрова. 

"Всеки може да води дела за каквото си поиска, а това дело, в крайна сметка, е политическо. Самото дело е много интересно само по себе си. Няма грам истина. Той допълни, че възнамерява да съди и двамата.

"Като общински съветник, вече трети мандат, съм си изградил име. Освен това, аз съм вторият най-голям инвеститор в община Стамболийски и един от най-големите земевладелци в Пловдивска област. В крайна сметка, като един голям инвеститор, за мен името и честта са повече от това, което някой бил казал", допълни Мавродиев. И се закани, че ще сезира съда в Страсбург за случая.