Арестуваният за убийството на баща си Антон Малаков от години е имал странно поведение. Това разказаха пред TrafficNews съседи на семейството.

Както медията ни по-рано съобщи, 87-годишният Георги Малаков е намерен в безпомощно състояние в дома му, а по-късно умира от раните си. Георги и Антон са живеели сами на третия етаж в сграда в центъра на Пловдив.

Майката на заподозрения в убийство е починала отдавна. Жители на квартала споделят, че 57-годишният Антон имал особен вид. Според очевидци е бил спретнат и чист, никога не е проявявал агресивно поведение.

"Не изглеждаше съвсем наред, но подозирахме, че се дължи на характера му. Ходеше странно, но никога не е бил агресивен", споделя съсед на семейство Малакови.

 Живеещи и работещи на улицата са шокирани от убийството. Разказват, че снощи на адреса е имало полиция и линейка.

Съсед на убития мъж разказа пред TrafficNews, че понякога са ходели заедно до магазина. В небрежни разговори Георги му споделял, че синът му не е добре, затова понякога го води на разходка до Младежки хълм.

"Никога бащата не е споделял да са имали проблеми. Не съм чувал крясъци и спорове. Преди години бяха сплотено семейство", коментира още комшията.

TrafficNews научи още, че Антон е страдал от шизофрения и се е водел на отчет в Центъра за психично здраве. В момента 53-годишният мъж е настанен в лечебното заведение.

Припомняме, че на безпомощното тяло на Георги Макаков се натъкнал негов приятел. Мъжът направил няколко опита да се свърже по телефона с него. На позвъняванията отговарял 53-годишният му син Антон. Мъжът твърдял, че баща му не се чувствал добре. 

Това притеснило пловдивчанина и той решил да отиде до жилището на Георги. При пристигането си, човекът заварил вратата отворена и открил приятеля си да лежи в безпомощно състояние, с видими наранявания, включително в областта на главата.

Син уби баща си в жилището им в Пловдив!Полицията е намерила възрастния мъж в безпомощно състояние