Българинът Ромео Русков, който беше екстрадиран от Чикаго заради групово изнасилване на 14-годишно момиче преди 21 години, вече се намира в затвора в Пазарджик. Това научи ексклузивно TrafficNews.bg от свои източници. Той е извършил отвратителното деяние с още двама свои приятели – Емил Христев – Джони и Петьо Тодоров – Банаша. Тримата заплашили момичето да не разказва на никого за случая, но тя споделила на приятелка, приятелката на баща си, а бащата на училищния директор.

Тримата са прибрани в ареста, но 4 месеца по-късно са освободени. Джони и Банаша получават присъди от по 5 години затвор, Ромео обаче се укрива в Америка.
Твърди се, че му е помогнал високопоставен полицейски служител, който бил гадже на майка му – сексапилна местна сервитьорка.
21 години ужасът за Йорданка – изнасиленото през февруари 1993 година момиче не спира, защото се налага да дава многократно обяснения.
В момента тя е напуснала Пазарджик, научи TrafficNews.bg

За тези години Ромео Русков се е укривал в Чикаго с чужда самоличност. Един млад следовател, а сега прокурор в Пазарджик решава да възобнови разследването две години преди да изтече давностният срок. Благодарение на него Русков е осъден през 2012 година на 4 години затвор, а в средата на тази седмица беше екстрадиран от Щатите.

Кой е прокурорът, заради който Ромео е в затвора, ексклузивно интервю с него и неразкрити подробности по случая с изнасилвача от Пазарджик - очаквайте в неделя само в TrafficNews.bg

Вижте ТУК кой е прокурорът, който изрови от праха делото за изнасилвача Ромео