Окръжна прокуратура-Пловдив предава на съд 27-годишния Денис Р., след брутално издевателстване с майката на детето му. Спрямо него има повдигнати  девет обвинения - за отвличане, противозаконно лишаване от свобода и нанасяне на телесни повреди с особена жестокост в условията на домашно насилие. Припомняме, че той бе задържан след разследване на Тина Ивайлова и екипа на TrafficNews и Glasnews.bg.

Средна, а не лека телесна повреда за пребитата млада майка от ПловдивМайката на Денис: Той е обществено опасен

Днес държавното обвинение официално внесе обвинителен акт спрямо мъжа. Първото повдигнато на Денис обвинение  е за това, че на 12 август 2023 г. в Лайпциг, Германия, е отвлякъл 23-годишната си приятелка, като деянието е извършено в условията на домашно насилие и с проявена особена жестокост.

Второто е за това, че на 14 август 2023 г. отново в Германия, Денис противозаконно е лишил от свобода същата пострадала жена, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Третото обвинение е за това, че същия за периода от 12 август 2023 г. до 13 август 2023 г. в Лайпциг, Германия, при условията на продължавано престъпление е принудил 23-годишната жена да признае, че му е изневерявала и да употреби против волята си прахообразно вещество, за което е казал, че е наркотик, както и да въвежда различни пароли в посочена от него онлайн платформа. Според обвинението за това той е употребил сила и заплашване.   Деянието е извършено в условията на домашно насилие  – престъпление .

Четвъртото обвинение е за това, че Денис  на 12 август 2023 г. , е причинил на пострадалата жена средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на ребра, довели до трайно затрудняване на движенията за повече от 30 дни, като деянието е извършено в условията на домашно насилие и по начин, особено мъчителен за пострадалата и с особена жестокост.

Петото и шестото обвинение е за това, че обвиняемия  през периода от януари 2023 г. до март 2023 г. и от май 2023 г. до 13.08.2023 г. в Лайпциг, Германия, при условията на продължавано престъпление, е причинил на пострадалата жена на няколко пъти леки телесни повреди – кръвонасядания по тялото, контузии на носа, охлузвания на главата, краката, лицето, кожни дефекти по повърхността на гръдния кош, причинени от изгаряния със запалена цигара, като деянието е извършено в условията на домашно насилие по начин и по мъчителен начин.

Седмото обвинение е за това, че Денис през периода от март 2022 г. до 16 септември 2022 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление е причинил на друга 24-годишна жена на два пъти леки телесни повреди, като деянията са извършени в условията на домашно насилие, с особена жестокост и по начин особено мъчителен за пострадалата

Осмото обвинение е за това, че на 12 август 2023 в Лайпциг, Германия, се заканил с убийство на пострадалата 23-годишна жена. Последното обвинение е за това, че обвиняемият на 12 свгуст 2023 г е откраднал златно синджирче  с висулки, златен пръстен, както и сребърно колие, всички вещи на обща стойност 604 лв. от пострадалата 23-годишна жена.

По делото е установено, че обвиняемият  и пострадалата 23-годишна жена се запознали в Пловдив. Те заживели заедно. По-късно им се родило дете, а също така и сключили брак.  Двамата заминали за Германия. Жената започнала работа в куриерска фирма. Още от началото на съжителството Денис проявявал агресия към нея, породена основно от ревност.

Установено е, че на различни места в  Лайпциг той  е нанасял побой на пострадалата, а също така се заканил с убийство. Тя е успяла да се върне в България със самолет, постъпила е в болница и е бил подаден сигнал в полицията. След като се прибрал няколко дни по-късно в Пловдив, за да търси пострадалата и да я върне отново в Германия, той е бил задържан от служители на МВР с помощта на разследването на Тина Ивайлова и екипа на TrafficNews и Glasnews.bg.

Поредно брутално насилие върху жена от Пловдив, заключението- лека телесна повредаМъжът е бил задържан от пловдивските криминалисти

Втората пострадала жена също в определен период от време е съжителствала с него. Той проявил насилие спрямо нея. По делото има данни от свидетелски показания, че Денис Р. е употребявал различни видове наркотични вещества.

Той е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Окръжен съд-Пловдив е насрочил разпоредително заседание по делото. 

Бита с бокс, горена с цигара, прободена с отвертка! Така Денис издевателствал над жена сиМъжът бе изправен пред съда с шест обвинения, оставиха го в ареста