Денис Р. /27/ , който бе арестуван сред жесток терор над съпругата си, днес се изправи пред Окръжен съд-Пловдив. Преди броени дни пловдивчанката сигнализира, че е станала жертва на брутален побой от страна на съпруга й, който стрелял по нея, удрял я е с тръба, дупчил я с отвертка, а тормозът продължил близо три дни. Мъжът бе задържан от пловдивските криминалисти със съдействието на екипа на TrafficNews. Първоначално травмите по тялото на жената, бяха определени като "лека телесна повреда", което скандализира близките на жертвата. 

В началото на заседанието прокурор Албена Георгиева представи пред съда допълнителна справка от съдебна медицина, касаеща телесната повреда. В нея е прието, че на пострадалата са ѝ били причинени изключително много травматични увреждания, счупени няколко ребра, а новото заключение е средна телесна повреда.

Така държавното обвинение пожела да бъде уважено искането за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”. Денис е с повдигнати обвинения за 6 престъпления. Всяко от тях е тежко умишлено- отвличане, закана за убийство, средна телесна повреда при условие на домашно насилие, принуда, грабеж , противозаконно лишаване от свобода. Въпреки ранния етап на разследването, прокуратурата заяви, че са събрани достатъчно доказателства, от които става ясно, че обвиняемият е извършил престъпленията. Разпитани са били и други свидетели, които потвърждават , че 24-годишното момиче е било системно малтретирано.

Прокурор Георгиева добави, че е била бита с бокс, пробождана с отвертка, бита с юмруци, била е горена по гърдите с незагасена цигара, стреляно е с газов пистолета по нея, като по думите ѝ това е садизъм. Прокурорът каза, че ако Денис бъде пуснат с по-лека мярка за неотклонение има опасност да извърши други престъпление, предвид криминалното му досие.

В хода на делото стана ясно, че  обвиняемият е осъждан 7 пъти като непълнолетен и пълнолетен- за кражби, хулиганство, разпространение на наркотични вещества, управление на МПС без книжка. Прокурорът изложи данни, че обвиняемият има дело за побой над колега на 24-годишното момиче в Германия. От разпити на жертвата е станало ясно, че той системно разпространява и употребява различен вид наркотични вещества.

Служебният защитник на Денис адвокат- Елионора Николова, пожела от съда да оставят искането на прокуратурата без уважение. Според нея събраните до момента доказателства са доста оскъдни.Николова смята, че не съществува реална опасност , а само предполагаема, че обвиняемият може да се укрие, тъй като сам се е върнал в България с цел да бъде с детето си и съпругата си. Тя пожела мярка “домашен арест”, защото искал да вижда детето си.

Извън съдебната зала юристът заяви, че все още не е запозната в детайли по случая, но обвиняемият категорично отрича вина. Той е обяснил, че е ударил само шамар на 24-годишното момиче и, че тя има любовник, който ѝ е причинил това. В последните си думи към съда той заяви , че не иска нищо друго освен “домашен арест”. “Само искам да видя детето си . Имам дядо с деменция, моля ви пуснете ме домашен арест, друго не искам. Гривничка с домашен арест, нищо друго,” каза още той.

Съдът заяви, че по делото е извършен значителен обем от работа, като момичето е разпитано и пред съдия, разпит е проведен и на нейния бащата, както и на техен познат- Гюркан Юсеинов, който е заявил, че обвиняемият системно е подлагал на тормоз момичето. Експертизата сочи , че механизмът на нанесените травми съвпадат с обясненията на пострадалата. По думите на съдията, по досъдебното производство отсъстват данни, Денис да не е намерен на известния по делото адрес. Магистратите заявиха, че няма опасност от укриване, но са категорични, че има реална опасност от извършване на ново престъпление, предвид криминалното му минало.

Поради това единствената адекватна мярка се явява “задържане под стража”, заяви съдията. Служебният защитник заяви, че няма да обжалват ареста.

Разследване: 

Поредно брутално насилие върху жена от Пловдив, заключението- лека телесна повредаМъжът е бил задържан от пловдивските криминалисти