Пловдивският апелативен съд остави в ареста хванатия с наркотици мъж на Сточна гара. Спрямо него е повдигнато обвинение за притежание на 50.680 килограма хероин с цел разпространение.  

Така съдът не уважи молбата за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава. Апелативният съд аргументира опасност за укриване и извършване на престъпление при промяна на мярката за неотклонение , изхождайки от обоснованото предположение за участието му в тежко наркопрестъпление, което е в съучастие с още няколко лица. Отчете се , че е възможно  обвиняемия да напусне пределите на страната , с което да стане неоткриваем за правосъдието. Мъжът е от турски произход, но пребивава в България.

Арестът на Сточна гара заради огромно количество дрога, полицаи изземвали сакове от аудитоПо време на задържането бул. „Христо Ботев” е бил отцепен за движение

Припомняме, че срещу него беше извършена специализирана акция от ГДБОП на 13 март. Арестът на мъжа беше зрелищен. Полицаите го бяха проснали на земята с белезници, а страничното стъкло откъм шофьора беше счупено, като следите бяха оставени по булеварда.

При проверката на багажника на лекия автомобил с марка „Ауди“, който е управлявал, са намерени и иззети два сака, в които имало 102 пакета хероин с общо тегло над 50 кг.  За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години, както и глоба. 

51 килограма хероин са намерени в Аудито на Сточна гараШестима души са в ареста

Определението на апелативния съд е окончателно.