Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу пловдивчанин, обвинен за извършено системно домашно насилие, закана с убийство, побой и хулиганство спрямо жена, нейните родители и 11-годишният си син.
44-годишният И.И. е предаден на съд след като нанесал удари на 43-годишната жена, с която живее на семейни начала, на 11-годишния им син, заплашвал и нападнал и родителите на жената.

На 13 август 2021 г. в жилищен вход в Пловдив се заканил с убийство на 68-годишна жена, като я причакал до входната врата на жилището, хванал я с ръката си за гушата и заявил, че ще я убие, ликвидира и унищожи.

На 19 август причинил лека телесна повреда на 11-годишния си син, изразяваща се в контузия на шията. Ден по-късно, отново в условията на домашно насилие, е причинил лека телесна повреда на жена си, изразяваща се в кръвонасядане в областта на корема.

В същия ден крещял на висок глас и след това нападнал 67-годишният баща на жената, с която живее, и му нанесъл удари с ръце и крак по тялото.

По делото е установено, че пострадали от домашно насилие са 43-годишната жена, с която И.И. живеел на съпружески начала, и техният син – 11-годишно момче. С постановление на съда бил определен режим на срещи на И.И. със сина му, които трябвало да се осъществяват в присъствието на служител от Отдел „Закрила на детето“ – Пловдив.

Бащата не спазвал режима по съдебната ограничителна заповед. Той посещавал училището на малолетното дете, упражнявал психическо насилие спрямо него, като го обиждал и заплашвал. Това се случвало и с майката на момчето. И.И. я причаквал в сградата, където работела. Физическо насилие е упражнил и спрямо сина си. И.И. се заканил с убийство на майката на пострадалата жена, както и нападнал 67-годишния й баща.

Спрямо обвиняемия И.И. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.