Жена пострада при грабеж вчера в Пловдив, научи TrafficNews.bg

Сигналът за инцидента, станал на алея в Ботаническата градина, е подаден в полицията около 5 часа. Според първоначалната информация 52-годишна пловдивчанка била нападната с удари от непознат мъж, който успял да приведе жертвата си в безпомощно състояние и измъкнал дамската й чанта. В нея потърпевшата имала лични документи, 140 лева и други вещи. В резултат на нанесения побой жената е настанена в болница за наблюдение. Служители от Пето районно продължават работата по издирване извършителя на престъплението.

Отново в Пето районно работят и по сигнал за нанесена телесна повреда на 33-годишен пловдивчанин. Вчера, около 4,30 часа, потърпевшият се оплакал в районното управление, че пред заведение в жк “Тракия” бил ударен по лицето от непознат мъж, който се оттеглил в неизвестна посока с лек автомобил “Ауди”. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Срещу нападателите ще бъдат повдигнати обвинения за причиняване на средна телесна повреда, което се наказва с лишаване от свобода до шест години. Това представлява за причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.

Продължават действията по изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се. 

TrafficNews.bg