Шофьорът, блъснал 14-годишното момче и избягал, е дал две положителни проби – за алкохол и наркотици. По данни на МВР той е употребил метамфетамин, а наличието на алкохол в кръвта му е био 1,2 промила.

Вследствие на инцидента детето е с опасност за живота, настанено е в казанлъшката болница. Момчето карало велосипед в пътния банкет, когато било ударено от автомобила. Вследствие на удара изхвърча на няколко метра встрани от мястото, на което е стояло.

Припомняме, че вчера кола го е помете на улица "Христо Ботев" в село Бузовград. Тежкият инцидент е станал около 17:30 часа.

Шофьор помете 15-годишно момиче и избяга от мястотоДетето се намира в тежко състояние

От прокуратурата съобщиха на брифинг, че водачът на автомобила, избягал от местопроизшествието, 4 часа по-късно е бил заловен. Установен е в дома му, а пред него е бил паркиран автомобилът,с който е помел детето. За извършителя е известно, че е на 57 години. 

Свидетелски показания сочат, че две момчета от селото са били връхлетени от автомобила, второто не е пострадало тежко.

57-годишният шофьор  е задържан за срок от 72 часа. Районната прокуратура ще поиска постоянното му задържане. Той все още не е дал официално обяснение. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 г.

„Категорично отчитаме, че статистически нарастват престъпления от този вид. Включително и шофиране след употреба на наркотици и алкохол, както и настъпили след това ПТП-та. Прокуратурата ще следва стратегията си да е безкомпромисна“, заявиха от обвинението.