В болница издъхна пешеходецът, който беше прегазен късно снощи на булевард „Академик Петър Динеков” в Пловдив. За инцидента с 55-годишният мъж първо съобщи TrafficNews.bg.

Шофьорът, помел пешеходеца, е избягал и в момента се издирва. Мястото на произшествието, известно още като "малката магистрала", беше отцепено от няколко патрула на КАТ. Следователи оглеждаха района до късно през нощта. Те откриха разпилени портфейла, обувките и очилата на пострадалия.
„Чухме удар, беше страшно, Бърза помощ го откара, мислим, че го убиха на място”, разказа пред TrafficNews.bg жена от близкия блок.
Тя твърди, че улицата е превърната като скоростна писта, защото участъкът от един километър е прав.
Това не е първият подобен инцидент. Преди три години друг пешеходец намери смъртта си отново на същата улица, припомнят хората от квартала. Те излизат със страх всеки ден от входовете на блока си, които се намират на три метра от пътното платно.

Полицията също излезе с официално съобщение за случилото се:

"Служители от сектор “Пътна полиция” разследват обстоятелствата около пътен инцидент в Пловдив, в резултат на който загина пешеходец. Около 19.50 часа е получен сигнал за мъж, блъснат на ул. “Акад. Петър Динеков” от неустановено за сега моторно превозно средство. Пострадалият 55-годишен пловдивчанин е транспортиран в тежко състояние в болница, където по-късно е починал. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работата по издирване на виновния водач.", казват от МВР-Пловдив.

TrafficNews.bg


ВИДЕО и СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК