Адвокат в болница отложи делото срещу Борислав Славов, който е даден на съд по обвинение за възпрепятстване на полицейска проверка, бягство и удряне на униформен.

40-годишният пловдивчанин бе сам в залата, в която присъстваха всички полицейски служители, замесени в случая. Славов заяви пред магистратите, че държи на присъствието на защитника си и помоли заседанието да бъде отложено. Адвокат Лулчев е приет в болницата в Пазарджик.

В кулоарите на съда Борислав отказа да коментира пред медиите дали ще сключи споразумение с прокуратурата.

„Не разбирам нищо, от това което ме питате”, бяха единствените думи на мъжа. Той изчака оттеглянето на полицейските служители от района на съдебната палата, за да напусне сградата. Въпреки че не изрази, че се страхува от тях, ясно личеше притеснението му от полицаите. За същите, той сподели още преди 10 дни, че са го пребили без да има вина.

Припомняме, че 40-годишният Борислав Славов бе даден на съд по обвинение за възпрепятстване на полицейска проверка,  като при потегляне с управлявания от него автомобил е ударил и повлякъл полицейски служител, не е спрял на подадени звукови и светлинни сигнали, не е изпълнил устни полицейски разпореждания и бягал и възпрепятствал проверка. 

На 22 ноември миналата година, на булевард „България” той е бил спрян от спец полицай и цивилни.

„Буквално се хвърлиха към колата, започнаха да удрят по стъклото и да викат по мен. В паниката кривнах волана, за да вляза в една от пресечките. Дори не знаех за какво става дума, отивах да си взимам детето от детска градина. Извадиха ме от колата и ме проснаха на асфалта. Вместо обяснения, получих ритници, като една от униформените ме удряше в слабините. Нищо от това в обвинителния акт не е истина, а тези полицаи са известни като „бандата на шерифите” и правят каквото си искат”, заяви тогава пред репортери Савов.

Пловдивчанин, обвинен, че е блъснал полицай: Никого не съм удрял! Смазаха ме от бой!Той ще се признае за виновен, тъй като е „само срещу вълците”