Почерпен мъж заплаши полицаи в село Труд с убийство след тежък запой в местно заведение. Бабаитът прекарал 24 часа в ареста, а след това отнесъл глоба по указа за дребно хулиганство.

Случката се разиграла в центъра на селото преди дни. Мъжът се подкарал  още по обяд с ракия и към 18:00 часа вече бил добер наквасен. Компания му правили негови приятели в местно заведение. По време на сладката раздумка, мъжът започнал да говори високо, да обижда събеседниците си и да се заяжда с тях. 

Собственикът на заведението се видял принуден да повика полиция, за да усмири разбеснялия се клиент.

Пристигайки на място, още преди да слязат от патрулката, униформените чули от пияния: „Сега ще убия един полицай“. Служителите на МВР помолили мъжа да се успокои. Той обаче продължил със заканите: „Ще убия един полицай“, като започнал да буйства и да крещи още по-силно. 

Тогава служителите на реда го задържали и откарали в районното управление на Труд, където пияният прекарал едно денонощие. Вече изтрезнял, същият бил изправен пред Районен съд.

Пред магистратите жителят на пловдивското село отрекъл да е заплашвал униформените. Той заявил, че тези му думи били насочени към негов приятел, който не бил на масата в заведението.

Оправданията му обаче не били приети от съда. Магистратите го признали за виновен, като го наказали с акт. 

Заради чистото му съдебно минало, добри характеристични данни и факта, че е бил под влияние на алкохол, съдът постановил финансовата санкция да е минималната за подобна хулиганска проява. Така мъжът ще се наложи да плати 100 лева за изцепките си след тежкото пиянство.