Униформени служители на реда спрели за проверка лек автомобил Мерцедес, в Раковски. Събственик на колата е 51-годишен местен жител, но автомобилът бил управляван от 22 годишен правоспособен водач. При извършената проверка униформените служители установили, че младият мъж шофира след употребата на наркотични вещества. Направеният тест  реагирал на тетрахидроканабинол и амфетамин. Водачът отказал кръвна проба. Започнато е бързо производство.

В ареста преспа и 47 годишен мъж. При извършване на обход в село Динк полицейски патрул спрял за проверка водач на лек автомобил Ауди. 47-годишният местен жител бил проверен за употреба на алкохол и дрегерът отчел 1,2 промила. Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата.

В сутрешните часове на 20 февруари полицейски служители установили самокатастрофирало „Пежо“ на кръстовището между улица „Съединение“ и „ Ванче Михайлов“ и задържали водача в ареста за 24 часа. При слизане от автомобила, мъжът залитал и униформените му извършили проверка за алкохол. Дрегерът  отчел употреба на 2,70 промила. Допълнителна проверка показала, че 40 годишния водач е и неправоспособен. Мъжът отказал да приеме показанията на техническото средство и пожелал да му бъде взета кръвна проба. По случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура Пловдив. Образувано е бързо производство.

22-годишен пиян мъж бе спипан зад волана на чужд автомобил. На карловеца е направен тест за алкохол, който отчел 2,07 промила. Мъжа е задържан за срок от 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

Снимка: илюстративна