Петима души са задържани със забранени предмети преди и по време на футболната срещата между България и Хърватия в столицата, съобщават от МВР.

От там допълват, че за реда по време мача за вътрешната охрана е наета частна охранителна фирма. На проведената работна среща между представители на МВР и БФС изрично е поставено условие към полицията по трибуните и пистите на стадиона да има само стюарди. Единственият ангажимент на МВР в спортното съоръжение е бил осигуряването на агитката на гостуващия отбор, отчитат от силовото министерство.

След като напрежението по трибуните ескалира и възникнаха едновременно два инцидента на спортното съоръжение, се е наложила намесата на полицейски служители, за да се предотврати разрастване на конфликтите. При сблъсъците е пострадал един служител на СДВР.

В сектор Б е възникнало сериозно напрежение между привърженици на два български отбора, което е наложило полицията да навлезе и да възстанови реда по трибуните и да раздели двете агитки.

По същото време в сектор Г, феновете на българския и хърватския отбори са опитали да преодолеят загражденията и да се сбият. Между двете агитки прехвърчаха и хвърлени пиротехнически изделия. Тези действия са накарали служители от полицейските сили извън стадиона да се намесят, за да не допуснат инциденти със сериозни последици по трибуните, отчитат от МВР.

ОЩЕ ОТ ЕКСЦЕСИИТЕ ПО ВРЕМЕ НА МАЧА ВИЖТЕ ТУК