Отведоха за разпит министър Нено Димов в спецпрокуратурата, след като още от сутринта в МОСВ се провежда акция, свързана с престъпления около водния режим в Перник, съобщи Дарик.

"Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан", заяви пред  той, преди да бъде качен в кола на ведомството.

Министърът беше качен в автомобил, който го откара до спецпрокуратурата. По непотвърдена информация, след акцията са арестувани бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият от длъжност шеф на местното ВиК Иван Витанов.

Повече информация ще бъде дадена утре на специален брифинг на Спецпрокуратурата, заяви по-рано днес главният прокурор Иван Гешев. Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня.

"Прокурорите са господари на производствата." Така премиерът Бойко Борисов коментира акциите на службите в Перник и в Министерството на околната среда и водите.

Коментарът си той направи, след като взе участие в Консултативния съвет по национална сигурност при президента за ситуацията в Близкия изток, а информацията за операциите изтече по време на съвета.

По думите му борбата с корупцията, с безотговорността и ненаказуемостта имат материално измерение.

Той припомни, че сгрешилите и сбъркалите хора вече са си отишли от ГЕРБ. Дали ще снеме доверието си от екоминистъра Нено Димов и регионалния министър Петя Аврамова, Борисов посочи, че има теми, които са предмет на Коалиционния съвет. На въпрос обаче ще разговаря с коалиционните партньори, премиерът изтъкна, че щял да говори с тях, когато има за какво.

Борисов заяви, че всеки е невинен до доказване на противното. Нека оставим сега колегите да си свършат работа, призова Борисов.

Спецпрокуратурата влезе и в Екоминистерството! Има арестувани

Продължава и акцията в Перник

Спецакция в Перник! Прокуратурата, МВР, ДАНС и КПКОНПИ са на мястоОчаква се и главният прокурор да пристигне в града