Телефонът на 14-годишно бе откраднат от оставена за кратко без надзор раница на пл. "Съединение" в Пловдив.

Кражбата е извършвена вчера следобед, а тийнейджърът веднага подал сигнал в полицията. В хода на предприетото незабавно издирване във Второ РУ бил задържан 38-годишен мъж. Той е познайник на служителите на реда и осъждан.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и приведен в ареста за срок до 72 часа.  

Междувременно идентичен случай е разкрит от полицията в Пазарджик. Крадец на мобилен телефон е установен и задържан в пазарджишкия квартал „Изток“. Вчера на улица в областния град апаш проникнал в паркиран микробус „Мерцедес“, управляван от 19-годишен жител на пазарджишкото село Динката.

Била извършена кражба на скъп смартфон, оставен от собственика в кабината. След получаване на сигнал за случилото се с разследването се заели служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. Не след дълго те установили и задържали апаша, който се оказал 29-годишният Е.М. от областния град. Телефонът бил открит в малък магазин за мобилни телефони, където бил оставен от извършителя. По случая е образувано бързо производство.