Двата питбула, нахапали куче и жена в Коматево, са нападнали и умъртвили още един домашен любимец в квартала. За това сигнализира стопанинът на пострадалото животно до редакцията на TrafficNews.

Припомняме, че жителка на пловдивския квартал Коматево – Мария,  бе захапана от двата питбула докато се опитвала да отскубне кучето си от захапката им. Пловдивчанката е нахапана по ръцете, а домашният й любимец също е с много наранявания. Инцидентът е станал до базата на ФК”Ботев” на Коматевско шосе на 29 август вечерта.

Момичето, което е водело двете агресивни животни е избягало веднага след инцидента. Часове по-късно тя и собственикът на кучетата са били издирени, установени и отведени в полицията за изясняване на случая. Оказва се, че това не е първата агресивна проява на питбулите към животно или човек.Както TrafficNews разказа,  Мария и съпругът й и друг път са били нападани от кучетата. 

Питбулите, нахапали жена в Пловдив, и друг път са нападали нея и кучето йСобственикът на кучетата е бил издирен и установен

След нашата публикация, хора станали жертва на питбулите на Ивайло ни сезираха за проблемите с въпросните животни. Един от тях дори е загубил домашния си любимец от ожесточената захапка на единия питбул.

Нападение е станало в края на юли на улица „ Драговец”. Атанас Стоилов все още не може да преживее загубата на кученцето си. В момента младият пловдивчанин търси възмездие за убития си четирикрак приятел.

„Джими беше порода „Сърнист пинчер“, на 6 години. На 19 юли поверих грижите за кучето ми, както много пъти съм правил на моите родители, защото се налагаше да пътувам в чужбина. Около 21:15 часа, същия ден, кучето било на двора ни и покрай дома ни преминала жена, която разхождала куче – питбул. Той е започнал да ръмжи и лае срещу Джими, след което е скочил на дворната врата и от тежестта му тя се е отворила. Започнала безмилостна и неравностойна борба между нашето 9 -килограмово кученце и 40-50 килограмовият питбул. Жената не съумяла да увладее агресията на бойното животно и чак след намесата на родителите ми, кучето ми е освободено от смъртоносната захапка”, разказва пред наш репортер Атанас.

Семейство Стоилови веднага отвели пинчера във ветеринарна клиника. Дежурният лекар обработил раните и провел лечение с инжекции и антибиотици. В следствие на множеството рани по гърба и корема, както и вътрешни кръвоизливи, Джими починал само няколко часа след нападението.  Ветеринарната клиника издала смъртен акт на убитото животинче. С него и с написана от адвокат жалба, Атанас сезирал МВР.

„Познавам кучето, стопанинът му и жената, която онази вечер го разхождаше. Това беше Маргарита, леля на Николай – собственик на питбула. Същото момче има още едно куче, отново от същата порода. Има и друга причинена смърт на куче от квартала от същия „убиец”. Целият квартал се страхува от лаенето му, от разходките без предпазни средства – повод, намордник и от наглите и безотговорни собственици, които са във вечен конфликт с другите собственици на кучета и жители в квартала. То представлява ежедневна заплаха, предвид агресивното му поведение и липса на контрол от стопаните му”, допълва Атанас. След нападението над кучето му, той и семейството му са получавали заплахи за саморазправа от стопаните на питбула.

Стоилов е подал жалба в полицията и Общинския инспекторат, два дни след убийството на четириногия му приятел. След по-малко от две седмици, Атанас получава писмо от местното ФБР със становище по случая.

В документа се описва фактическата обстановка около инцидента, както и че е направена проверка по случая.

„Маргарита е глобена единствено за това, че кучето е било без намордник по време на нападението. Що се отнася до жалбата ми в Първо районно, същата е била разгледана и е назначена проверка. С мен се свърза инспектор, отговарящ за квартала и ми каза, че е започнало разследване. Вече два месеца и 5 дни, никой не ме е потърсил и няма развитие около казуса”, разказва още стопанинът на пинчера.

От МВР съобщиха пред наш репортер, че все още тече разследване около двете нападения от въпросните питбули в квартал Коматево.

Атанас Стоилов се надява за справедливост и възмездие за загубата си.

„Днес са нашите домашни любимци, но утре може да е някое дете. Научих от съседи, че питбулите са агресивни и към хора. Спускали са се по минувачи, дори към дете. Според съседи на Ивайло, той нарочно е агресирал животните. Той трябва да получи наказание, за да бъде отговорен”, завършва Атанас. Той е категоричен, че ще поеме инициатива да намери всички жертви на питбулите и заедно ще подадат колективна жалба до прокуратурата.   

Джими: 

Двата питбула и стопаните им: