Двата питбула, нападнали жена докато разхожда кучето си в квартал Коматево, и друг път са проявявали агресия към нея, съпруга й и домашния им любимец.

Припомняме, че Мария бе захапана от двата питбула в четвъртък вечерта докато се опитвала да отскубне кучето си от захапката им. Пловдивчанката е нахапана по ръцете, а домашният й любимец също е с много наранявания. 

Момичето, което е водело двете агресивни животни е избягало, веднага след инцидента. Часове по-късно тя и собственикът на кучетата са били издирени, установени и отведени в полицията за изясняване на случая.

Нападение! Питбули нахапаха жена и кучето й в Пловдив, полицията ги издирва в КоматевоМлада жена разхождала кучетата без намордници в пловдивския квартал, избягала след инцидента

Оказва се, че това не е първия сблъсък между животните и Мария.

„Преди време питбулите нападнаха мъжа ми и домашния ни любимец. Били са на улицата, нашето чау -чау не е агресивно, не е нападало първо и както са вървели питбулите са се нахвърлили върху моето куче.  Те са излезли от двора на Николай, вратата не е била затворена. Захапали са го по главата, но много бързо са ги разтървали. Подадохме жалва в полицията, беше назначена проверка, но прокуратурата отказа да образува производство”, разказва пред наш репортер потърпевшата Мария.

Жената познава добре както животните, така и собственикът им. По думите й, той редовно разхожда кучетата без намордници, а самите питбули били агресивни към други кучета.  

Младежът е от същият квартал. Името му е Николай, а момичето, разхождало кучетата в четвъртък, била приятелката му Ива.

„Докато ние сме чакали полиция, Николай е дошъл у нас и започнал да заплашва. Нас ни е нямало, затова думите му са били отправени към майка ми. Крещял е, че ще си отмъсти”, заяви Мария. Тя е подала жалба, както за нападението, така и за заплахите.

Мария е категорична, че ще си търси правата. Пловдивчанката се надява Николай да бъде наказан.

Наш репортер опита да разговаря с младия мъж. На адресът му обаче не открихме никой, както и кучетата. Съседи споделиха, че Николай работи до късно и се прибира след 19 часа. Що се касае до животните, хората никога не са виждали да проявяват агресия или да нападат човек.

„Много кротки кучета, момчето е добро и възпитано. Не са хапали никого до сега, не са се спускали към други животни. Николай живее на последния етаж, а кучетата са пуснати на двора”, разказа съседка на младежа.

От пресцентъра на МВР потвърдиха за инцидента. Сигнала за нападението е бил подаден към екипа на Първо районно около 20:00 часа. Започната е проверка по случая. Собственикът на питбулите е бил издирен и установен.

Според справка в МВР преди време отново е правена проверка за конфликт между собствениците на чау-чауто и питбулите. Отново е имало сигнал за сбиване между животните. Тогава прокуратурата не е образувала производство, но е сезиран Общинският инспекторат. В местното ФБР е била назначена проверка за сигнал, че кучетата се разхождат без намордници.

Какво разказа още Мария вижте във ВИДЕОТО: