Обвиненият в убийството на пловдивската милионерка Балабанова излиза от затвора

Той ще се прибере у дома, като ще бъде следен с гривна

Пловдив 10.12.2021 17:20 12396 0
Обвиненият в убийството на пловдивската милионерка Балабанова излиза от затвора

Здравко Дечкин, подсъдим за грабежа, довел до смъртта на бизнесдамата Виолета Балабанова в Пловдив, излиза от затвора. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "домашен арест". Той ще се прибере у дома, като ще бъде следен с гривна. Освен това Дечкин няма право да напуска страната. 

За да измени мярката за неотклонение съдът взе предвид  чистото съдебно  минало на мъжа, липсата на висящи дела срещу него, наличие на постоянен адрес,  трудова  ангажираност преди ареста му и продължителния период на задържане от месец май 2019г.

Припомняме, че той е признат за виновен от Окръжен съд в убийството на Виолета Балабанова. Той получи 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. 

Припомняме, че на 30 септември 2009 година Виолета Балабанова бе нападната във входа на кооперацията, в която живее. Непознат мъж я връхлетял, изтръгнал от ръцете ѝ кожената чанта, в която държала документите си, а след това я намушкал неколкократно с нож в областта на корема. Няколко минути по-рано синът й Георги я оставил с колата, след като двамата вечеряли. Покушението срещу Виолета е имало цел - нотариалните актове на всички имоти на фамилията са били винаги в чантата на жената.

10 години по-късно Здравко Дечкин отговаря пред съда за грабеж, придружен с убийство. Според държавното обвинение, поръчител е именно нейният наследник, починал при катастрофа няколко години по-късно. 

Очаквайте подробности от съдебното заседание днес! 

Издирват ключови свидетели по делото срещу Здравко Дечкин, глобяват вещо лице

Свидетел по делото "Дечкин": Георги търсеше някого, който да сипе нещо в бирата на майка му

17 бона, BMW X5 и 14 разговора между Дечкин и Балабанов за убийството на майка му Виолета

 

 

Акценти

Изпрати новина