Мотористът от катастрофата в "Тракия" се оказа осъденият син на шефа на НАП

Ивайло Найденов е с условна присъда и отнета книжка, но не е бил задържан

Пловдив 10.04.2022 20:00 60372 0
Мотористът от катастрофата в

Мотористът, който снощи се вряза в лек автомобил на кръстовището на бул. „Освобождение“ с улица „Съединение“ пред бирария "Йегерхоф" се оказа познайник от криминалната хроника. Зад волана на мотора е бил Ивайло Найденов - сина на шефа на НАП- Пловдив - Венелин Найденов. Преди 4 години младият пловдивчанин блъсна и уби на място възрастна жена, след което избяга от местопроизшествието. Трагичният инцидент стана през бл. 94 в ЖР "Тракия". Миналата година пловдивският Окръжен съд осъди Найденов младши на 3 години условно с 5 години изпитателен срок. Със същата присъда Пловдивският окръжен съд го лиши от книжа за 5 години, колкото е и изпитателния срок на условната му присъда. 

Присъдата вероятно все още не е окончателна, тъй като подлежи на обжалване и докато влезе в сила,  Найденов продължава да управлява моторни превозни средства.

При снощната катастрофа той се вряза в лека кола в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews. Очевидци споделят, че звукът от удара е бил доста силен. Водачът на лекия автомобил „Пежо“ вероятно не го е видял и това е довело до катастрофата, коментират свидетели. Според тях мотористът се е опитвал да направи обратен завой. 

При сблъсъка мотористът не е пострадал и е отказал медицинска помощ. Направените на място тестове за алколол и наркотични вещества са били отрицателни. 

Найденов е бил освободен, без да му бъде наложена мярка за неотклонение. Предвид наложената условна присъда обаче, санкцията едва ли би могла да бъде само административна. 

Коментар по казуса ще бъде потърсен утре от Окръжна прокуратура. 

Към момента пътното платно е осеяно със стъкла и части от мотора, чиято предна част е изпочупена. Щетите по автомобила са минимални. Превозните средства са преместени и движението се осъществява нормално.

  

 

 

 

 

Изпрати новина