Мотор без регистрационни табели в Хасково, се заби в стар опел на кръстовището на цигарената фабрика при зелен светофар и за двамата участници в движението. Има главно щети само по возилата. По куриозното в случая е, че изглеждащият потърпевш мотоциклетист бързо си плю на петите след инцидента, а малко по-късно негови авери избутаха тичешком мотора от мястото на произшествието.

Всичко това за 2 минути по норматив, преди още ошашавените възрастни хора от опела да се обадят даже и на полицията.  Абсурдната по хасковски ситуация разказаха наши читатели озовали се на кръстовището в момента на инцидента, който като по чудо не завършил с жертви. Те не успяха да предоставят снимки на катастрофата, но затова пък ни изпратиха такива, на които ясно се вижда как моторджийската група се изнася в тръс от мястото на катастрофата.

Според непредубедения зрител, бегълците са нямали много вина или айде, имали са малко, но нередовния може би мотор е предопределил техните действия. Плюс случайно изтървана реплика от член на групата населила мястото на инцидента :„Чисто пиян си брат”. „Брата” със сигурност не бе някой от двамата в опела. Това бяха възрастни мъже, за които впоследствие се разбра, че отивали на работа. 

Синът Атанас Атанасов/с  телефона на сн.3/ карал баща си Димитър Атанасов на работното му място като охранител. Шофирал Атанас, чието обяснение за инцидента звучало колкото невинно, толкова и странно-„завивам аз на зелено и гледам че платното ми е свободно. И изведнъж, тоя прас.. и ме удари. Глей кво направи колата”. „Тоя” бил моториста, който идвал с „огромна” скорост откъм Млада гвардия. Тоест бил е на същата улица/бул. Васил Левски/ само дето вместо вляво е продължавал направо по булеварда. Излиза даже, че е имал предимство пред лявозавиващия опел, който би го пуснал, обясни Атанас, само дето въобще не го видял.  Както улицата била пуста, така в следващият миг мотора връхлетял отникъде.

По булеварда обаче нямаше какъвто и да е спирачен път. Ако мотор с толкова висока скорост се бе забил в кола, при това челно, сигурно моторът щеше да пострада или поне мотористът щеше да изхвърчи от седалката, разсъждаваха сеирджиите. Нито моторджията изхвърчал, по думите на Димитър и Атанас, нито моторът изглеждаше потрошен според предоставените ни снимки. Опелът наистина е доста пострадал, което твърде вероятно се дължи отчасти и на изчурелите му тенекии.

Останките от древното возило се запазиха на средата на кръстопътя в очакване на бавещата се полиция, като между другото създадоха предпоставки за поне още половин дузина ПТП-та. В старанието да не променят картинката на местопроизшествието обаче, пострадалите пътници на опела не мърдаха нищо, макар старанието им да изглеждаше напразно предвид изчезналия мотор и пълното неведение на бащата и сина за това кой ги е ударил. Все пак останали да се надяват на КАТ.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg