Лиляна Халкалиева, която уби по жесток начин 8-годишната си дъщеря в село Желязно няма да лежи в затвора, научи TrafficNews.  Направената психиатрична експертиза е установила, че жената страда от психично заболяване. Така тя не може да участва в съдебния  процес. Държавното обвинение изиска да й бъде наложена принудителна медицинска мярка, за да може да се лекува в специализирано медицинско заведение. Районните магистрати са уважили искането, то може да бъде обжалвано.

Майката, убила детето си в Желязно, е с опасност за животаКметицата на селото: Всички са в шок от случилото се

Лиляна, обвинена в убийството на детето си, не обжалва ареста сиСлед като бъде изписана от болницата, жената ще бъде преместена в килия

Припомняме, че на 3 юни пловдивският Окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотколнение - задържане под стража за 30-годишната Лиляна Халкалиева.

Заседанието се проведе в УМБАЛ "Свети Георги", защото жената бе оперирана, след като нарани и себе си на фаталния ден- 1-ви юни. 

Жената нанесе 10 удара с нож по малката Вилияна. Лилия се е грижила сама за детето си. Съседи я описват като изключително мила и възпитана жена. Лилия не е семейна. Има висше образование, завършила е Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите,  но не работи никъде.