Лиляна Халкалиева, която уби 8-годишната си дъщеря в село Желязно ще остане за постоянно в ареста след изписването ѝ от болница. На 3 юни пловдивският Окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотколнение - задържане под стража за 30-годишната Лиляна Халкалиева, обвинена за убийството на 8-годишната си дъщеря Вилияна.

Заседанието се проведе в УМБАЛ "Свети Георги", защото Халкалиева бе оперирана, след като нарани и себе си на фаталния ден- 1-ви юни. 

Съдът прецени, че събраните до момента доказателства са единодушни в подкрепа на извода, че Халкалиева е съпричастна към убийството, в което е обвинена. Магистратите са на мнение, че при по различна мярка, има реална опасност жената да извърши друго престъпление и към този момент се налага тя да бъде под постоянен надзор. Определението на окръжните магистрати не беше окончателно и можеше да бъде обжалвано пред пред Апелативния съд днес, но искане не беше внесено. 

Прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство на Лилия, която намушка 8-годишната си дъщеря

Все още няма информация за мотивите майката да посегне на детето си. Разследващите работят по всички възможни версии, но най-вероятната е, че Лиляна Халкалиева е била в тежко писхическо състояние в момента на нападението.

Майката, убила детето си в Желязно, е с опасност за живота

Както TrafficNews съобщи жената е нанесла 10 удара с нож по малката Вилияна. Лилия  се е грижила сама за детето си. Съседи я описват като изключително мила и възпитана жена. Лилия не е семейна. Има висше образование, завършила е Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите,  но не работи никъде.