31- годишната Лилия, която уби 8-годишната си дъщеря в пловдивското село Желязно , е с опасност за живота, съобщиха от Областната дирекция на полицията.  Трагедията се разигра тази сутрин в пловдивското село Желязно.

Както TrafficNews съобщи, 30-годишна жена намушка с нож 8-годишната си дъщеричка Вилияна, а след това нарани и себе си. Момиченцето е откарано в болница, но е починало от раните си. Пострадалата е с опасност за живота, а телата им са открити от вуйчото и майката на 30-годишната Лили. 

Да ви кажа не знам какво е станало.  Информацията дойде като шок.Полицията ми се обади и отидох като поемно лице, тогава телата им бяха вдигнати. Знам това, което знаят  и медиите, че майката е наръгала детето и после себе си . Семейството е добро, скромни , тихи хора и си живеят в селото от както са се родили" , каза кметицата на селото Валентина Узунова.

Тя твърди, че 30-годишната жена е безработна и живее с вуйчо си и с майка си в тази къща.Кметицата не може да си обясни жестокостта на жената.

Ние сме в шок още. Тя беше добро момиче и си гледаше детето много добре. Не мога да кажа, че е била много затворена, а и не съм запозната", добави още тя.

Детето е учило в Пловдив и преди няколко дни е завършило първи клас.

Лилия  се е грижила сама за малката Вилияна. Съседи я описват като изключително мила и възпитана жена, която се е грижела с огромна любов за дете си. Лилия не е семейна. Има висше образование, завършила е Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите,  но не работи никъде. 

От ОД на МВР - Пловдив съобщават, че се изясняват обстоятелствата около инцидента, за който тази сутрин е подаден сигнал на тел. 112. Информацията била за дете в тежко състояние на адрес в село Желязно и първоначално реагирал екип на спешна помощ. Установявайки на място 8-годишно дете и 30-годишната му майка с рани от нож, медиците веднага поискали съдействие и от полицията.

Пострадалите са транспортирани в пловдивска болница, където детето е починало. Жената е настанена за лечение с опасност за живота. За случая е уведомена Окръжна прокуратура Пловдив. Работата по случая продължават разследващи от РУ -Труд.