Стефан Спасов и майка му - Екатерина Андреева, задържани за убийството на 63-годишния Поли Стефанов на 28 декември 2018 година, официално се сдобиха с обвинения. Те са привлечени за това, че в съучастие са умъртвили любовника на Андреева – Поли, като деянието е извършено по особено мъчителен начин.

Как се стигна до убийството?

Стефан и Екатерина са син и майка. Те не живеели заедно, защото няколко месеца след като синът й се родил, майката заминала за чужбина.  През това време за  Стефан се грижел баща му в пловдивско село. 

 През 2014 година Андреева се завърнала в Пловдив и се запознала с Поли Стефанов. Двамата живеели в различни квартири, като отношенията им били противоречиви и съпътствани със скандали. По-късно Стефан  се преместил да живее при майка си и двамата често гостували в квартирата на Поли на улица „Родопи” в центъра.

Навръх Стефанов ден през 2018 година, тримата от сутринта започнали да празнуват, като пиели бира. По-късно в квартирата се отбил бащата на Стефан,  който извикал  сина си навън, дал му подарък – дрехи, алкохол и храна, след което си тръгнал.

Тримата продължили да пият алкохол, като от бира преминали на домашна ракия. Те изпили по близо един литър ракия, когато Поли и Екатерина започнали да се карат по повод присъствието на сина й в жилището.

Към 22,30 ч. скандалът ескалирал, стигнало се до събаряне на чаши и чинии по пода. Андреева взела счупена стъклена чаша от вино и с острата част започнала да нанася удари по шията на Поли, който седял на фотьойл. Стефан пък го притискал с ръце към стола, за да не може да окаже съпротива. 

През това време Катя взела кухненски нож, и нанесла множество удари в предната част на шията на любовника си. В резултат на ударите последният починал от остра кръвозагуба, според съдебномедицинската експертиза.

След подаден сигнал на тел. 112, майка и син са били отведени в полицията и задържани. Там им е направен тест за алкохол с техническо средство, като дрегерът отчел за Стефан - 2,4 на хиляда алкохол в издишания въздух и 1,8  на хиляда– за майка му.

В момента Андреев и Стефанов са в ареста с наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.  Скоро те ще се изправят пред съда, като ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор от 20 години до доживотен затвор.

Жената, убила любовника си в Пловдив: Бях пияна! Синът ми е невинен СНИМКИСпоред прокурора синът на Катя държал главата на мъжа при убийството

Убийство в Пловдив! Убит е 63-годишен мъж ВИДЕО

Екатерина и синът й Стефан остават зад решетките заради убийството на 63-годишен мъж ВИДЕО