49-годишен жител на Първенец вдигна на крак цялото село посред нощ. Вече пиян, той надул до дупка музиката от дома си в последния почивен ден.

Около 1:30 часа през нощта нещата ескалирали. Музиката се носела из цялото село, хората почти не мигнали. Наложило се да бъде повикана полиция.

Униформени на място заварили 49-годишния мъж пред къщата, както и надута до дупка уредба. Виждайки полицаите жителят на Първенец се ядосал и започнал да крещи. Виковете се носели из района и били свързани със заплахи за мъст и саморазправа. Той обвинил съседите си, че са му провалили купона.

В опитите си да задържат пияния мъж, служителите на реда получили псувни и обиди. Мъжът буйствал и само повтарял : „Какви сте вие да ми спирате музиката”, както и изрази за сексуалната ориентация на полицаите.

В крайна сметка той бил качен в патрулката и откаран в районното. Там бил изпробван с дрегер, който показал 2,5 промила алкохол. Мъжът прекарал 24 часа зад решетките, а днес се изправи пред съда за определяне на наказанието.

49-годишният изцяло признал вината си и изразил съжаление. Въпреки това бил наказан с глоба по указа за борба с дребното хулиганство в размер на 300 лева.