Главният прокурор Иван Гешев посети Видин, където разговаря с Видинския митрополит Негово Високопреосвещенство Даниил. Иван Гешев го информира за предприетите от правоохранителните органи действия по бързото разкриване на кражба от църквата „Св. Димитър Солунски“. Във Видин бе и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По-късно главният прокурор посети и Видинската Света митрополия.

На 25 април е започнало разследване по досъдебно производство за извършена кражба от православна църква „Св.Димитър Солунски“ във Видин. Двама мъже, и двамата с името Бисер, са разбили катинарите на грама и са задигнали 2693 лева от кутията за дарения. Освен парите, крадците са взели и метален напрестолен кръст, жълт на цвят, с разпятие.

В хода на разследването са извършени обиски, претърсвания и изземвания на адреси обитавани от двамата обвиняеми, при които са намерени и иззети откраднатия кръст и сумата от 1539 лв., мобилни телефони и 1 бр. раница, съдържаща 33,4 кг монети с номинал от 1ст., 2ст., 5ст., 10ст., 20ст., 50ст., 1лев, 2 лева и чуждестранна валута в монети, равняващи се на сумата от 1353,31 лв.

На 1 май с Определение на Видинския районен съд спрямо обвиняемите е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

И двамата обвиняеми са осъждани и криминално проявени, като единият е извършил деянието в условията на опасен рецидив.