Рецидивист обра къщата на кметски наместник и успя в рамките на дни да изхарчи 3000 лева за дрехи, пиене по кръчмите и проститутки в Кърджали.

Сумата представлявала всичките спестявания за нов покрив на обора на майката на местния управник в неделинското село Гърнати, разказаха за запознати със случая.

Илия К. бил с множество присъди за кражби. След последния му престой в затвора, кметският наместник на селото решил да му помогне и със собствени средства му отворил банкова сметка, в която да му бъде преведена полагащата му се еднократна финансова помощ.

В знак на благодарност обаче, местният разбойник решил да влезе в дома на наместника. Той използвал момента, когато управникът, заедно с майка си, отишъл в Неделино и се промъкнал в триетажната постройка. В стаята на възрастната жена той открил плик с 3000 лева, скрит под дюшека на спалнята й.

Парите дълго време били спестявани и трябвало да послужат за ремонт на покрива на обора, в който жената отглеждала животни,съобщи 24rodopi. В „сейфа" имало и друг плик с неголяма сума пари, използвани от жената за всекидневните й нужди. Апашът обаче ги оставил.

Веднага с плячката той започнал да разплаща различни борчове по местни магазини в района, напазарувал си храна, а след два дни хванал автобуса за Кърджали. Там Илия К. си купил дрехи, телефон и велосипед, наел си и стая в хотел „Арпезос" и започнал тур из кръчмите.

В различни заведения мъжът гулял и платил сметки между 700 и 900 лева. В хотела пък си наел и момичета. След няколко дни парите свършили, а мъжът се прибрал с велосипеда си в Гърнати.

Междувременно кражбата станала достояние на родопчанката, която веднага се обърнала към сина си. Броени часове по-късно полицията задържала Илия К., който направил пълни самопризнания и разказал пред разследващите с подробности за какво точно профукал парите.

Магистратите в Златоград дадоха 4-годишна присъда на Илия К. Той ще трябва и да възстанови цялата открадната сума заедно с лихвите.

TrafficNews.bg