Владимир Петков - това е името на най-издирвания човек в Пловдив през изминалата седмица. 32-годишният мъж е човекът, отговорен за двете жестоки изнасилвания на млади момичета в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Почеркът на сексуалните посегателства е абсолютно идентичен - жертвите са нападнати в колите си във вечерните часове, между 21 и 23 часа, в кв. "Кючук Париж" - заплашени с нож и изнасилени брутално. Тези съвпадения веднага подсказаха, че става дума за сериен изнасилвач, а подозренията бяха потвърдени след ДНК тест, който показа пълно съвпадение. 

Както TrafficNews.bg съобщи снощи, Владимир е арестуван от органите на реда, а сравнителна експертиза е показала непоколебимо, че той е отговорен за зверствата. ДНК-то му е било в системата на полицията, тъй като Петков е бил осъден за изнасилване в Пазарджик преди години. Зад решетките е прекарал 4 години и 3 месеца. След като е излежал присъдата си, той излиза на свобода през април 2017, но склонността му към насилие и престъпните му наклонности очевидно не са били повлияни от каторгата. 

Кой е Владимир Петков? 

Криминално проявеният Владимир е на 32 години, като понастоящем живее в Пловдив и работи във фирма за климатици. Мъжът е имал дългогодишна приятелка, от която има дете, но жената го напуска преди няколко месеца. 

Близки около Владимир коментират, че мъжът показвал изключително странно поведение, сякаш в него има коренно различни личности. Той се държал по един начин вкъщи, по коренно различен на работа. Избухвал лесно, и то в непредвидими ситуации. 

Вероятно пусковият механизъм, който е ескалирал престъпното му поведение и го е подтикнал към масово насилие, е именно фактът, че жена му го напуска. Владимир споделя поредица от гневни постове в социалните мрежи, в които сипе обвинения по неин адрес. Обвинява я в лъжи, пише, че не чувства семейството си. Агресивни настроения показва и към други членове на семейството. Обяснява как се чувства предаден от баща си и че родителят му се е отказал от него. 

Целият му профил в социалните мрежи е изпълнен със снимки и клипове с еротично съдържание, като последното му лайв видео е заснето на 28 октомври, а в светлината на прожектора попадат девойки, които танцуват в нощно заведение вероятно в Пловдив.

Споделя и интересен цитат за риска, който реферира силно на престъпленията, извършени от него. "Винаги има мигове, които си заслужават риска", верую спазено от него в насилствените актове, които извършва страшно хладнокръвно.  

TrafficNews.bg научи, че Владимир е посягал на още редица жени, освен на изнасиленото момиче в Пазарджик, за което е лежал, и новите две в Пловдив, за които предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Жертвите му далеч не се изчерпват с тях, тъй като според източници е имало аналогични случаи, но жените са били твърде уплашени, за да подадат сигнал. От TrafficNews.bg апелираме всеки, който знае за сексуално посегателство, извършено от Владимир, или лично е станал обект на такова, да се обърне към полицията. Анонимността е гарантирана.  

Към момента Владимир Петков е арестуван, предстои полицията да докладва материалите по разследването на прокуратурата в Пловдив, за да бъде повдигнато обвинение.