Военният Димитър Христакиев, служител от Логистичния полк, който простреля двама души след спор за гараж в Пловдив се изправи пред Военния съд под тепетата. Срещу 32-годишния Христакиев е повдигнато обвинение за опит за убийство, а от прокуратурата искат постоянното му задържане под стража.

Както TrafficNews съобщи, поводът за кървавата свада бе неправилно паркиран автомобил. Това потвърди и зам.-директорът на пловдивската полиция Димитър Събчев.  Куршумът обаче излязъл от тялото на първоначално простреляния  мъж и  ранил случаен минувач.

По данни на МВР 32-годишният военен спрял колата си пред гаража на друг 32-годишен мъж на улицата, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант. 

Собственикът на гаража видял неправомерно паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията като помолил за съдействие органите на реда. По повод сигнала, екип на Трето РУ тръгнал към адреса. 

Две минути след първия сигнал, анонимен гражданин подава втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута, две по-късно пристигат на място и установяват две лица с огнестрелни рани - на 32 и 34 години.  След инцидента пострадалите са откарани в УМБАЛ "Св. Георги".

Очаквайте по-късно и решението на Военен съд – Пловдив.

Стара вражда и спор за паркиране са мотивите за стрелбата край моста на „Герджика”При инцидента бяха ранени двама, единият от които - случаен минувач

.

Агресия и лудост! Собственикът на този джип е прострелял двамата в Пловдив, заради паркомясто

 

2 минути преди стрелбата: Раненият мъж подал сигнал в полицията, че военният е спрял пред гаража му