Луксознят автомобил, който се оказа ябълката на раздора при снощната престрелка в Пловдив, струва близо 30 хиляди лева. Кой е военослужещият, който кара скъпото возило? С какъв чин е и къде служи? 32-годишният извършител все още не е известен за обществеността, а Военна прокуратура е поела случая, след като той бе задържан за 24 часа. Към момента возилото все още е на  мястото, където военният го бе паркирал, преди да извади оръжието и да простреля собственика на запушения гараж. Следите от кръв достигат чак до входа на кооперация на улица “Въча”.

Стара вражда и спор за паркиране са мотивите за стрелбата край моста на „Герджика”При инцидента бяха ранени двама, единият от които - случаен минувач

Както TrafficNews съобщи, поводът за кървавата свада бе неправилно паркиран автомобил. Това потвърди и зам.-директорът на пловдивската полиция Димитър Събчев.  Куршумът обаче излязъл от тялото на първоначално простреляния  мъж и  ранил случаен минувач.

По данни на МВР 32-годишният военен спрял колата си пред гаража на друг 32-годишен мъж на улицата, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант. 

Собственикът на гаража видял неправомерно паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията като помолил за съдействие органите на реда. По повод сигнала, екип на Трето РУ тръгнал към адреса. 

"Две минути след първия сигнал, анонимен гражданин подава втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута, две по-късно пристигат на място и установяват две лица с огнестрелни рани - на 32 и 34 години.  Установено е и лицето, произвело изстрел със законно притежаван пистолет. Той е военнослужещ в българската армия. Линейка е откарала пострадалите в УМБАЛ "Св. Георги", обясни Събчев. 

Отново според предварителни данни в полицията двамата набори - военният, който е стрелял, и жертвата му - собственикът на гаража, не са имали отношения преди инцидента. По информация  от живущи в района, двамата са се познавали и са имали отколешен спор.  

Както и от УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, и двамата пострадали са в стабилно състояние и извън опасност за живота. 

Тече проверка дали военнослужещият е носил правилно и съобразно нормативната уредба законно притежаваното си оръжие, което е използвал за саморазправа.

2 минути преди стрелбата: Раненият мъж подал сигнал в полицията, че военният е спрял пред гаража муВторият пострадал мъж е бил на неправилното място в неправилното време

Пострадали при стрелба до моста на "Герджика"Двама мъже са откарани в болница за прегледи