Само един изстрел е възпроизвел военният, който снощи рани двама до моста на Герджика. Както TrafficNews съобщи, поводът за кървавата свада е неправилно паркиран автомобил. Това потвърди и зам.-директорът на пловдивската полиция Димитър Събчев. 

По първоначални данни 32-годишният военен спрял колата си пред гаража на друг 32-годишен мъж на улица "Въча" 3, за да отиде и да си вземе храна от близък ресторант. 

Собственикът на гаража регистрирал неправомерно паркиралия автомобил и подал сигнал в полицията като помолил за съдействие органите на реда. По повод сигнала екип на Трето РУ тръгнал към адреса. 

"Две минути след първия сигнал анонимен гражданин подава втори сигнал, че на същия адрес има простреляно лице. Служители на Трето РУ минута, две по-късно пристигат на място и установяват две лица с огнестрелни рани - на 32 и 34 години.  Установено е и лицето, произвело изстрел със законно притежаван пистолет. Той е военнослужещ в Българската армия. Линейка е откарала пострадалите в УМБАЛ "Св. Георги", обясни Събчев. 

Вторият пострадал мъж е бил на неправилното място в неправилното време и така случайно се е озовал на пътя на куршума, предназначен за собственика на гаража. Такива са поне първоначалните данни от разследването.

Отново според предварителни данни в полицията двамата набори - военният, който е стрелял, и жертвата му - собственикът на гаража, не са имали отношения преди инцидента. По информация на TrafficNews от живущи в района, двамата са се познавали и са имали отколешен спор.  

Както и от УМБАЛ "Св. Георги" съобщиха, и двамата пострадали са в стабилно състояние и извън опасност за живота. 

Тече проверка дали военнослужещият е носил правилно и съобразно нормативната уредба законно притежаваното си оръжие, което е използвал за саморазправа. Военна прокуратура е поела случая, а стрелецът е задържан за 24 часа. 

 

Пострадали при стрелба до моста на "Герджика"Двама мъже са откарани в болница за прегледи

Стара вражда и спор за паркиране са мотивите за стрелбата край моста на „Герджика”При инцидента бяха ранени двама, единият от които - случаен минувач

При стрелбата снощи: Куршум е минал през гърдите на пострадал и стигнал до крака на друг мъжИ двамата са извън опасност за живота