Осман Ракипов от Столипиново, хванат с близо половин килограм хероин след сделка край Пловдив, се изправя пред съда. Той ще отговаря пред Темида за трафик на дрога, като престъплението е извършено при опасен рецидив. Както TrafficNews съобщи, Осман Ракипов бе хванат с 500 грама хероин след сделка край Пловдив.

Той е закупил наркотикът от двама мъже, на 37-години от кърджалийско в сряда. Сделката е станала край Поповици, малко преди полунощ.

Ракипов е натоварил дрогата в БМВ-то си и тръгнал към Пловдив. Преди да влезе в града колата била спряна. При претърсване униформени са намерили хероина. Той бил скрит в тайник на тавана на БМВ-то. Последвал арест, а след това и обиск на дома на Осман.

Междувременно двамата 32-годишни мъже са открити и задържани. У тях са намерени 4000 лева. 

Известен дилър, участвал в кръвопролитията в Столипиново, е спипан с половин килограм хероин

По данни на прокуратурата, стойността на дрогата е 41 868 лева.  

Спрямо тримата обвиняеми първоначално е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо Осман тя е била изменена от съда в „домашен арест“ по здравословни причини от месец септември 2021 г. и му е била наложена ограничителна мярка „Забрана за напускане на пределите на страната“.

Ракипов ще се изправи пред магистратите на 10 януари, петък. Тогава ще стане ясно дали главата на известната ромска фамилия ще признае вина или не.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Ракипов е обвинен, е от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 лева до 100 000 лева.

Наказанието, предвидено за свързаното с разпространение на наркотици престъпление, в което са обвинени съучастниците му, е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 лева до 20 000 лева. Наказанието, предвидено от закона за незаконно държане на боеприпаси е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Наши източници от махалата разказаха, че Осман е в „играта с дрогата” от години, но добре прикрива следите си. Продава предимно хероин. Съвсем скоро от затвора е излязла съпругата му, а синът му все още е на „топло”.

Осман Ракипов от Столипиново, хванат с половин килограм хероин, застава пред съдаИзвестният дилър официално се сдоби с обвинителен акт

Осман Ракипов нашумя след кръвопролитията в Столипиново през юни 2006. Тогава имаше масови сблъсъци между двата рода Ракипови и Камберови, при които загинаха двама, а други трима бяха ранени.

Официалната версия бе, че до сблъсъка се е стигнало след спор за футболен мач и свадата е битова. Още тогава обаче стана ясно, че напрежението е ескалирало заради преразпределение на наркопазара.

Загиналите бяха от рода Ракипови. 55-годишната Верка Ракипова почина на път за болницата, след като бе простреляна в хълбока, а Николай Ракипов (32) умря от раните си след няколко дни.

За убийствата бяха осъдени двамата братя Красимир и Светослав Манолови.