Осман Ракипов от Столипиново, хванат с близо половин килограм хероин след сделка край Пловдив, официално се сдоби с обвинителен акт. Привлечени към наказателна отговорност са двамата му съучасници – мъже на 37 години от Кърджали.

Ракипов е с обвинение, че е придобил с цел разпространение високорисков наркотик с цел разпространение, като престъплението е извършено при опасен рецидив. Мъжете  от Кърджали пък ще отговарят пред Темида за това, че са продали въпросната дрога на Ракипов. Освен това един от мъжете е с обвинение за притежание на 9 патрона без разрешение за това.

Осман Ракипов от Столипиново, хванат с половин килограм хероин край Пловдив – следен със СРС-таИзвестният дилът и снабдителите му остават в ареста

Както TrafficNews съобщи, Осман Ракипов бе хванат с 500 грама хероин след сделка край Пловдив.

Той е закупил наркотикът от двама мъже, на 37-години от кърджалийско в сряда. Сделката е станала край Поповици, малко преди полунощ.

Ракипов е натоварил дрогата в БМВ-то си и тръгнал към Пловдив. Преди да влезе в града колата била спряна. При претърсване униформени са намерили хероина. Той бил скрит в тайник на тавана на БМВ-то. Последвал арест, а след това и обиск на дома на Осман.

Междувременно двамата 32-годишни мъже са открити и задържани. У тях са намерени 4000 лева. 

Известен дилър, участвал в кръвопролитията в Столипиново, е спипан с половин килограм хероин

По данни на прокуратурата, стойността на дрогата е 41 868 лева.  

Спрямо тримата обвиняеми първоначално е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо Осман тя е била изменена от съда в „домашен арест“ по здравословни причини от месец септември 2021 г. и му е била наложена ограничителна мярка „Забрана за напускане на пределите на страната“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Ракипов е обвинен, е от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 лева до 100 000 лева.

Наказанието, предвидено за свързаното с разпространение на наркотици престъпление, в което са обвинени съучастниците му, е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 лева до 20 000 лева. Наказанието, предвидено от закона за незаконно държане на боеприпаси е лишаване от свобода от 2 до 8 години.