Продължава усиленото издирване на 12-годишната Рейсиян, която изчезна днес в пловдивското село Болярино. В продължение на часове в и извън населеното място гъмжи от униформени и цивилни, служители на жандармерия и сектор „Криминална полиция“. В издирвателните действия са включени и термокамери. Помагат и много доброволци. 

12-годишно дете изчезна в Пловдивско, тече акция по издирването муРодителите му подали сигнал 5 часа по-късно

Няколко са основните версии, по които се работи до момента. Едната е момиченцето от сирийски произход да е избягало от дома, в който е била настанена заедно със семейството си. Припомняме, че Рейсиян пребивава в България заедно с родителите си, които имат статут на бежанци. Семейството имат общо 6 деца. Бащата обаче често отсъствал, тъй като работел в столицата.

Те не говорят български и нямаме котакт с тях, навън излиза само едно дете, което ходи за хляб до магазина с колело”, разказват местни. 

Бежанското семейство било настанено в частно имение в селото. Въпросното е собственост на богат арабин от Кувейт, научи наш репортер. Сирийците, които живеят там, работели за него като градинари и живеили в страничната пристройка до къщите.

Другата версия, която униформените разглеждат, е отвличане.

В момента се извършват претърсвания на къщи в селото, за да се провери и дали някой не  прибрал детето на сигурно. Преглеждат се и записи на камери в района. От МВР съобщиха, че е била заснета сестрата на 12-годишната Рейсиян, с която имали визуална прилика. Публикуваме предоставени записи от охранителна камера:

Очаквайте подробности!