Очаква се Интерпол да обяви за международно издирване с червена бюлетина собственикa на "ТАД Груп" Иван Тодоров  За него ще бъде издадена и Европейска заповед за арест. Вчера зам. главният прокурор Иван Гешев заяви, че Тодоров е обявен за издирване, тъй като срещу него има повдигнато обвинение за подбудителство към  тероризъм. 

Иван Тодоров вече е пуснат за издирване в шенгенското пространство.

Тодоров направи няколко включвания през телефона си в телевизионни предавания и обясни, че е на планирано посещение в Канада. За него той си бил закупил билети два месеца по-рано. Целта му била бизнес срещи. А когато те приключели, той щял доброволно да се прибере, без да се укрива. Очаквал още при кацането му нас, да е бъде окован с белезници.

"ТАД Груп" е фирмата, заподозряна за хакерската атака срещу НАП. Тодоров е напуснал България в посока Турция преди няколко дни, а от летището край Истанбул е отлетял за Канада. Точно ден по-рано, след като стана ясно, че е обвинен в подбутителство към престъпление.

Търговският директор на "ТАД Груп" Георги Янков вчера беше освободен от ареста с парична гаранция от 20 000 лева и с обвинение в тероризъм.

 Янков беше задържан след обиск в офиса на компанията.