Окръжен съд– Пловдив остави в ареста 55-годишния Албен, за който вчера TrafficNews съобщи, че е задържан за разпространение на кокаин. Наркотикът е бил на стойност 6319 лв.  

В късния следобед на 25 март в имота му в кв. „Беломорски“ е била извършена акция на Криминална полиция. Криминалистите са открили найлонов плик с около 80 грама кокаин в кучешка колиба, в кухината на една от тухлите. 

От колибата били иззети и две електронни везни. Установено е, че наркотикът е бил държан с цел разпространение от Албен. Везните също са били негови.  

Както TrafficNews съобщи, в петък вечерта полиция е чакала Албен пред къщата и когато той спрял с джипа си пред входа, го извадили от мерцедеса. "Сложиха му белезници и го проснаха на земята. След това започнаха да претърсват джипа", разказаха съседи, които са станали свидетели на ареста.

Албен е познат в ъндърграунд средите още от 90-те, а от години се подвизава в чужбина, където се занимава с дейности, които са далеч от закона. 

Арестуваха известен пловдивчанин с голямо количество кокаинПолицейската акция е проведена през уикенда в "Беломорски"

Той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 29 март по искане на Окръжна прокуратура–Пловдив съдът е определил спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да се обжалва пред Апелативен съд–Пловдив.