Апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъжа и жената, които бяха хванати край Съединение с над 1 кг хероин. Магистратите отхвърли като неоснователи жалбите на Димчо и Цветанка срещу определенията на Окръжен съд – Пловдив, с които им взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и ги остави в ареста.

Димчо Стоилов е на 57 години и работи като консултант в частна фирма, а 48-годишната Цветанка Дутова е застрахователен брокер.

Спрямо тях са повдигнати обвинения за съучастие, които са тежки и умишлени. Криминална полиция са претърсили множество адреси и коли, в които са намерени пушки и дрога. На 16 февруари, двамата са спрени край Съединение. В колата на Димчо са намерени торба с 2 пакета, замаскирани с опаковка, над 1кг. хероин. Димчо е бил следен със СРС-та. Стойността на дрогата е по 50 лева на грам, но стойността може да се увеличи след експертизата.

В портфейла на Цветанка е намерен хероин. В апартамент в Кючук Париж е отркита везна, със следи от хероин. 3,26 грама, пък е намереният хероин в другата кола. Дрогата е взета при сделка, ден по рано в София. Цветанка има разрешителни за пушките, намерени в Съединение. Те обаче не били в каси, а в колата и апартамента й

Според СРС-та  стоката е била завоалирана с думите "ракия" и "краставици". "Колата има и по-нов модел" е част от разговорите за сделката.

Пред 2008 година Стоилов е бил съден за предоставяне на помещения с развратна цел и за причиняване на телесна повреда. Според справка през 2014 година е обявен за издирване от Интерпол Турция за кражби от банки.

Двамата живеят заедно в Кючук Париж, макар че имат други адреси.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства по делото остава непроменено обоснованото предположение, че  Цветанка е  съпричастна с престъпленията, в които е обвинена.

Съдът намери, че с оглед характера на засегнатите обществени отношения, обстоятелствата, при които е осъществена вменената деятелност, нейният предмет като вид наркотик и количество, вида и броя на огнестрелните оръжия, електронна везна със следи от хероин, съществува реална опасност обвиняемата да извърши престъпление.

И в двата случая,  определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Хванати с 1 кг хероин край Пловдив, кодирали стоката като „ракия" и „краставици"Димчо Стоилов поема цялата вина, отрича жената до него да е имала нещо общо