Фаянсаджията Николай Накев, който уби жена си след семеен скандал в "Изгрев", се изправи пред съда в поредно заседание. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършването на умишлено убийство на 32-годишната Мария.

Днешното дело в Окръжен съд-Пловдив стартира по общия ред. В залата присъстваха 11 от 20-те призованите свидетели, като гледните точки за отношенията на семейство Накеви бяха коренно различни.

Разпитът на свидетели стартира с показанията на майката на Николай - Стоимена Накева.Тя разказа, че синът и е обичал много Мария, но тя е пиела много .

В началото на брака си бяха в добри отношения. Аз бях против тази сватба, защото майката на Мария беше алкохоличка. Мария нямаше проблеми с алкохола , но после започна много да пие, просто не оставаше трезва. Като идваха на гости на село, ние двамата с Николай долу работим , а тя горе в стаите пие. Той си хапва, пийва си като нормален човек, а тя се налива. Последният път преди да стане това, те бяха на село и имаше ситуация, в която се скараха много. На обяд хапнахме и Николай каза, че  ляга да поспи. Мария по едно време ми вика: „Майко аз ще ходя до магазина да взема три сладоледа”. Николай стана от сън и седна да я чака. Тя се върна, но не беше купила само сладоледи . Беше взела една бира, три сладоледа и уиски. Скараха се, защо тя е купила алкохол за пореден път, но физическа разправа не е имало, само я блъсна леко, но нормално - тя го побъркваше  ,” разказа свекървата.

Тя сподели още, че не е ставала свидетел Николай да е удрял Мария. По лицето й е виждала само веднъж една синина, която според думите на убитата е била от  зъболекаря, на който е ходила. Майка му разказа, че той е мирен човек и като дете не е бил агресивен. Не е пиел, докато не се е запознал с нея.

Мария беше неговото момиче, от нея по-хубава нямаше според него, обаче колко беше трезва. Падаше от столовете във вкъщи , щеше да се удари веднъж в ръба на дивана. Даже правиха опити за инвитро и тя продължаваше да пие и да употребява някакви хапчета, за които ме лъжеше, че са и предписани от лекарите”,  така Стоимена завърши свидетелството си.

Коренно различна гледна точка представиха колегите на убитата. Според тях Мария постоянно е била със синини на лицето и ръцете, понякога е имала и кръвоизливи в окото. Носила е дори при 40 градуса дълги дрехи. Споделяла с тях, че Николай многократно я насилва. От страх обаче, тя е отказвала помощ и е прикривала нараняванията си с грим.Те споделят, че никога не са я виждали пияна или да употребява алкохол.

„Писна ми да ме ползват за боксова круша”, това са били думите на убитата, които е казала на своя колега Венцислав Кацаров.

Според отзовалите се на място полицаи от 6-то районно и медицинското лице, когато пристогнали, жената е била мъртва. Мария лежала по странен начин на подматрачната рамка, като са липсвали няколко летви, а тялото й било в синини навсякъде. Николай е разказал пред полицаите, че не помни какво всъщност се е случило.

Разпитът продължи със съседи, които потвърди  тезата, че в семейството е имало постоянни скандали.

Останалата част от свидетелите и вещите лица ще бъдат разпитани при следващото заседание.

Ще промени ли нещо рестартът на делото срещу Николай, убил жестоко жена си след спор за чаша ракияПроцесът стартира по общия ред, а съседите се застъпиха за Николай Накев

Николай, убил жена си с подматрачна рамка заради чаша ракия, не призна винаДелото ще протече по общия ред с разпит на свидетели

Припомняме, че при инцидента на 28 юли вечерта, семейство Накеви били в апартамента си в квартал „Изгрев“. Те употребили солидно количество алкохол, като според съседи това се случвало почти всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа разправа. Причината - жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Накев започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището. Побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били изключително жестоки. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Николай, убил жена си след скандал за ракия, системно я пребивал от ревностСъседи защитиха убиеца, братът на жертвата цитира смс-и отпреди смъртта ѝ

Накев сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. В последствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули скандала, но не реагирали, тъй като били свикнали със семейните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи, което се потвърди и от съдебно-медицинската експертиза.