Николай Наков, който уби жена си след жесток побой в следствие на скандал, се изправи пред съда за втори път днес. При разпоредително заседание стана ясно, че делото ще премине по общия ред, като ще бъдат призовани и разпитани свидетели и вещи лица. За момента, Наков ще остане в ареста с най-тежката мярка "задържане под стража".

Малко по-рано през деня днес, процесът беше отложен, тъй като един от съдебните заседатели по делото не се яви в залата. След кратък телефонен разговор стана ясно, че той не е получил призовка и това е причина за отсъствието му. Адвокатите на Наков от своя страна поискаха делото да се гледа при закрити врата, заради излагането на специфични лични данни по време на процеса.

Нелепи обстоятелства отложиха процеса срещу Николай, убил жена си заради чаша ракияПо-късно днес той отново ще се изправи пред съда

Припомняме, че в края на юли Николай преби до смърт жена си в семейното жилище в квартал Изгрев. Той я налагал по цялото тяло, разкъсвайки черния й дроб. Николай Наков и половинката му редовно употребявали алкохол. Скандалите били почти всеки ден, а инициатор е била Мария, която постоянно пиела. 

Ще признае ли вина Николай, убил жена си за чаша ракия в Пловдив?Плочкаджията застава пред магистратите под тепетата

На 28 юли вечерта семейство Накови били в апартамента си в квартал „Изгрев“. Те употребили солидно количество алкохол, като според съседи това се случвало почти всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа разпра. Причината - жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Наков започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището, като побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария. Ударите, които мъжът е нанасял на половинката си са били изключително жестоки. Николай е налагал Мария с летва от подматрачна рамка.

Наков сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. Впоследствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. Във вечерта на убийството съседи чули скандала, но не реагирали, тъй като били свикнали със семейните свади. Според огледа на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи.

Следващото заседание е настрочено за края на март. 

Убитата от съпруга си Мария в Пловдив с множество травми, скандалите в дома им били ежедневиеДвамата със съпруга й Николай употребявали алкохол почти всяка вечер