Гардът, който се нахвърли с нож на полицаи в Горна Оряховица и бе спрян със стрелба, е уцелен няколко пъти, предава "24 часа". Според хирурзи той има прострелвания в гърба и слабините. Раните му се обработват в болницата във Велико Търново, където има заслено полицейско присъствие.

Поне 6-7 изстрела са чули учениците от близката Гимназия по електротехника и електроника, които по обед били в двора на училището. Тийнейджърите разказаха, че след гърмежите проехтял вик, последван от нещо като скимтене. Екшънът на метри от училището обаче не се е отразил на учебния процес.

Продължават процесуално-следствени действия в блока на ул."Цар Освободител" под ръководството на Районната прокуратура в Горна Оряховица. Разпитват се и медиците от спешния екип, повикани на адреса, както и родителите на неадекватния мъж, с които живеел

Припомняме, че екшънът възникна днес по обдят. Пострадалият работел като охранител в частна фирма. По-рано през деня баща му повикал Спешна помощ, защото синът му буйствал. Предполага се, че е в следствие на моментно психично разстройство. Когато линейката пристигнала, гардът се нахвърлил върху медиците и те повикали полиция.

При появата на униформените мъжът ги заплашил с нож и побягнал. Тогава бил прострелян от полицаите. Охранителят е откаран в спешния център в Горна Оряховица без опасност за живота. В последствие е транспортират в болницата във Велико Търново. Настанен е в хирургичното отделение, където раните му се обработват. Ще бъде взета кръв за съдържание на алкохол и наркотици, уточниха от МВР. Няма други пострадали хора.