Футболист от „А” окръжна група бе осъден с административно наказание и лишен от права за една година, след побой на съдя по време на мач. Екшънът се е разиграл в средата на миналата година в град Кричим.

Двубоят е бил между клубовете на Кричим и Садово. Рефер е бил Николай Марков.  Същият, точно в 17 часа свирил първият съдийски сигнал и мачът започнал. Не след дълго, в 13–тата минута, отборът на Садово отбелязал гол. Недоволни от това, футболистите на Кричим обградили главния съдия и започнали скандал, тъй като според тях голът не бил редовен.  Николай Марков показал жълт картон на един от играчите, тъй като последният бил най-агресивен спрямо него. Това бил Мустафа Шерифов с N9 от Кричим.

Публиката също изразила недоволство.  Запалянковците започнали да хвърлят бутилки от вода по терена, на няколко пъти се опитали да нахлуят на терена, но били спрени от охранители.

Страстите се потушили и мачът продължил. В 63-тата минута на футболната среща част от публиката се опитала да навлезе на терена след отсъден фаул в полза на отбора гост. Обстановката станала напрегната, играчите от отбора домакин непрекъснато отправяли обиди към съдиите и Българския футболен съюз. Футболистът с № 9 Шерифов говорил на висок тон и се държал агресивно, постоянно минавал покрай главния съдия , заплашвал го, обиждал го и псувал.„Живи няма да си тръгнете от стадиона”, повтарял футболистът от Кричим.

В 78-тата минута един от играчите на Садово бил фаулиран в наказателното поле. Тогава съдия Николай Марков отсъдил дузпа за гостите и напрежението ескалирало. Играчите отново наобиколили рефера. В същото време, Мустафа Шерифов се засилил и без да каже и дума ударил съдията с юмрук в главата.  Псувните продължавали, като в това време на терена започнали да нахлуват фенове на ФК „Кричим“. Хвърляли камъни, обиждали и заплашвали. Някои от феновете крещели „Дръжте го!” и се впуснали да гонят рефера – Николай Марков. Виждайки тълпата, последният тръгнал да бяха, прескочил оградата и хукнал към близката гора. Там е бил настигнат от кмета на Кричим, който го качил в колата и го закарал в местното заведение.

Междувременно било сигнализирано до спешен телефон 112 за мелето.

На следващия ден Марков посетил лечебно заведение, където били констатирани нанесените му повреди. С документите реферът подал жалба в прокуратурата. Започнато е било досъдебно производство.

Не след дълго като обвиняем бил привлечен Мустафа Шерифов. Той бил обвинен за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Младият футболист бил изправен пред Районен съд Пловдив. Той бил признат за виновен от магистратите, които го освободили от наказателна отговорност и санкционирали с административна глоба от 1000 лева. Заради инцидента клубът на Кричим бил лишен с домакинство,  а Шерифов бил лишен от състезателни права за една година.

Вижте видео от екшъна по време на въпросния мач на колегите от PlovdivDerby.bg

Заглавна снимка: Мустафа Шерифов