Безработен мъж от две години е сред измамените с надомна работа от мошеника, който бе задържан в Пловдив. Както TrafficNews.bg съобщи 37-годишен мъж е завлякъл с пари над 80 души като им е обещавал надомна работа. Повдигнати са му обвинения за измама в условията на опасен рецидив, като го грозят между 3 и 10 години затвор. Измамникът е от Перник, безработен е, лежал е в затвора за подобни престъпления и има богато криминално досие.

Той е действал от 2012 г. досега, на един от пострадалите Петър Симов е обещал месечна заплата от 1500 лева, като за тази цел му е поискал такса от 50 лева, за да получи първоначалните материали. Става въпрос за изработка на детски играчки.

Симов е претърпял катастрофа и оттогава е с ТЕЛК. Не може да работи всяка професия, но когато видял обявата се зарадвал.

„Изпратих парите. Минаха няколко дни, телефонът на мъжа се изключи. Изчаках още няколко дни и подадох сигнал в полицията“, каза Симов пред БТВ.

От прокуратурата определят задържания мъж като „измамник по професия“.

„Схемата е много простичка и ефективна. Установили сме, че това лице от 2012 г. насам основно се занимава с такива измами, като има и няколко документни престъпления“, каза Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив.

По думите му измамниците все по-често прибягват до интернет, защото така достигат до по-големи групи от хора.

Задържаха мъж, измамил десетки пловдивчани с предложения за работаГрозят го до 10 години затвор